Studentenraad

Vacature bachelor student-lid Opleidingscommissie

Elke opleiding van de UvA heeft een opleidingscommissie (OC). De opleidingscommissie is een bij wet ingesteld adviesorgaan. De OC van Medische informatiekunde bestaat uit 3 studentleden, 3 docentleden en 1 alumnus lid en heeft een belangrijke taak in de zorg voor de kwaliteit van het onderwijs(proces). Formeel is de taak van de opleidingscommissie het uitbrengen van advies over de onderwijs- en examenregelingen en over de uitvoering daarvan.

Vacature studentleden opleidingscommissie Medische informatiekunde studiejaar 2017-2018

Per 1 september 2017 ontstaat een vacature voor een bachelor OC student-lid. Heb jij hart voor onderwijs en wil je graag je stem laten horen over de kwaliteit van onderwijs van de opleiding Medische informatiekunde, meld je dan aan bij de Studentenraad. De deadline voor aanmelding is 25 september 2017.

Wat wordt er van je verwacht?

Als student-lid van de OC:

  • Adviseer je de opleidingsdirecteur en de decaan over het Onderwijs- en Examenreglement en andere onderwijsaangelegenheden;
  • Bespreek je de onderwijsevaluaties en monitor je de daaruit voortvloeiende verbeterpunten;
  • Signaleer en analyseer je de ontwikkelingen binnen je opleiding en breng je advies uit aan de decaan en/of aan de opleidingsdirecteur Medische informatiekunde;
  • Onderhoud je contact met studenten binnen je opleiding;
  • Vergader je minimaal 6 keer met je opleidingscommissie; Tijdsbesteding: ongeveer 10 uur per maand.

Wie zoeken wij?

  • Je hebt vooral grote interesse in en hart voor onderwijs;
  • Je bent ondernemend, hebt analytisch vermogen en overtuigingskracht;
  • Je bent in staat om een netwerk te onderhouden;
  • Je beschikt over inlevingsvermogen en organisatiesensitiviteit.

Wat heeft een OC jou te bieden?

We bieden je de kans om ervaring op te doen op het gebied van advies en bestuurszaken. Gedurende je lidmaatschap volg je een (eendaagse) training. Je krijgt meer inzicht in de ontwikkelingen binnen het AMC en in het bijzonder in jouw opleiding. Na afloop van je OC-lidmaatschap ontvang je twee maanden bestuursbeurs (2x €275,-).

Aanmelden?

Als je graag een academisch jaar zitting wil nemen in de OC, solliciteer dan via de Studentenraad (studentenraad@amc.uva.nl) middels een motivatiebrief en CV.

Vragen?

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op met de huidige student-lid – vicevoorzitter Frank Horenberg (f.horenberg@amc.uva.nl).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.