Studentenraad

UvA Health Week - 16 tot 20 april

Van 16 tot 20 april organiseert de UvA de health week. Tijdens deze week worden verschillende gratis activiteiten georganiseerd met als thema’s fysieke- en mentale gezondheid.

In de huidige maatschappij waar studenten constant druk voelen te presteren en waar studenten geregeld klachten van burn-out ervaren is het belangrijk dat er aandacht komt voor deze problemen. Deze week vormt dan ook een onderdeel van een grootschalig zorgplan met als doel het psychische welzijn van studenten en promovendi te verbeteren.

Gedurende de UvA health week gaan wij kritisch in gesprek met elkaar en onszelf over gezondheid. Er zijn interviews, lezingen en debatten, maar ook sportactiviteiten, coach cafés, documentaire screenings en workshops. De verschillende programmaonderdelen vinden plaats op verschillende locaties in de stad. Op woensdag 18 april wordt in het AMC de documentaire ‘Stress to Impress’ vertoond. De documentaire gaat over de enorme prestatiedruk die jongeren ervaren en is heel erg de moeite waard om te komen bekijken.

Voor meer informatie en het programma kun je kijken op: www.uva.nl/healthweek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.