Studentenraad

Stel jij je verkiesbaar voor de SR?

Zoals je misschien hebt gehoord, zijn er in mei weer Studentenraadsverkiezingen. De Facultaire Studentenraad vertegenwoordigt alle studenten aan het AMC en zorgt ervoor dat het AMC een goede en prettige plek is om te studeren. Voor aankomend jaar zijn we op zoek naar enthousiaste mensen die zich graag naast hun studie willen inzetten voor hun medestudenten en zichzelf verder willen ontwikkelen.
Wil jij samenwerken met een gezellige groep en bestuurservaring opdoen? Zit jij vol goede ideeën? Wil jij iets doen naast je studie, ook om jezelf te onderscheiden? Lees dan snel verder voor meer informatie!
De Studentenraad in het kort:
De Studentenraad bestaat uit 10 gekozen studenten, waarvan 3 coassistenten. De SR praat met de Raad van Bestuur, maar ook met de opleidingsdirecteur en andere instanties om ze te helpen met het maken van beslissingen die jou, als student, aangaan. Daarnaast werkt hij ook zijn eigen ideeën uit om het onderwijs te verbeteren. 
Als Studentenraadslid vergader je elke maandagavond. Daarnaast heb je gemiddeld één keer per week een andere vergadering, bijvoorbeeld met je commissie, het hoofd van de MB of iemand anders. 
Een gemiddeld raadslid is ongeveer 8-10 uur per week bezig met zijn taken. Daarnaast kun je solliciteren voor een functie in het Dagelijks Bestuur van de raad (zoals voorzitter) of in de Centrale Studentenraad van de hele UvA.
Een raadsjaar is dus goed te combineren met je studie! Lydia: ‘Op dit moment volg ik jaar 2 en 3 van mijn studie Geneeskunde. Ik kom daarnaast makkelijk toe aan mijn taken als secretaris van de Studentenraad.’ Als coassistent kun je je afspraken vaak goed om je coschappen heen plannen, zodat ook voor jou de raad goed te combineren is met je studie.
Wat krijg je ervoor terug?
-Een onwijs leuk jaar en 9 nieuwe vrienden.
-Een heleboel vaardigheden die je later kan gebruiken, zoals vergaderen, onderhandelen, kritisch nadenken en samenwerken.

-Invloed op beslissingen in het AMC.

-Een groot netwerk, zowel in het AMC als daarbuiten.

-Een vergoeding van ongeveer 200 euro per maand.

-Een leuke toevoeging aan je CV.
Praktische informatie:
Om in de Studentenraad te komen, moet je worden verkozen. Dit kan door je aan te melden voor de kieslijst van één van de drie partijen die op onze faculteit mee doen aan de verkiezingen. Dit zijn Partij mei, Partij MFAS en partij UvAsociaal. Stuur jouw aanmelding, samen met een korte motivatie en je CV naar een van de volgende mailadressen:

-Partij MFAS: partij@mfas.net (deadline: 20 maart)
-Partij mei: studentenpartijmei@gmail.com (deadline: 20 maart)
Partij UvAsociaal: bestuur@uvasociaal.nl (deadline: 28 maart)
 
Je zal uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek en aan de hand daarvan kom je op de kieslijst. Vervolgens zal je van 9-13 mei campagne voeren om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen. Daarna gaat voor jou wellicht een fantastisch jaar van start! Heb je nog vragen, neem dan contact op met een van de partijen of met ons via studentenraad@amc.nl.
Voor nog meer informatie, zie ons informatiepakket:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.