Studentenraad

Nieuwsbrief oktober

Groepsfoto FSR-AMC 2017-2018De nieuwe raad

Zoals elk jaar hebben jullie ook dit jaar weer een nieuwe raad gekozen. Wij gaan ons inzetten om jullie te vertegenwoordigen tegenover het onderwijsbestuur van het AMC.

Jaarplanpresentatie

Binnenkort gaan wij ons jaarplan presenteren. Er zijn ontzettend veel mensen bezig met het ontwikkelen en verzorgen van ons onderwijs. Als studentenraad behartigen wij de belangen van de student in deze enorme drukte en zetten wij ons in om het AMC tot een ideale leeromgeving te maken. Elk jaar stelt de studentenraad een jaarplan op, met hierin de speerpunten waar we ons extra mee bezig willen houden en waarin we echt stappen willen maken, deze zijn dit jaar:

  • Communicatie: communicatie tussen de faculteit en de studenten soepeler laten verlopen.
  • Studentenbegeleiding: begeleiding verbeteren en toezien op goede begeleiding voor de student
  • Student Engagement: studenten meer betrekken bij het onderwijs, onderwijsontwikkeling en bij de omgeving op en om de faculteit
  • Onderwijsinnovatie: implementatie van nieuwe onderwijsonderdelen monitoren

Om meer te horen over wat wij dit jaar voor jullie gaan betekenen, nodigen we jullie allen van harte uit op onze jaarplanpresentatie op 18 oktober om 17:00 in collegezaal 1. Daarna is onze constitutieborrel in de 3Epsteinbar, waar we onder het genot van (gratis) drank, hapjes en veel gezelligheid het nieuwe jaar voor de Studentenraad inluiden. We zien jullie graag!

Nationale studentenenquete

Afgelopen maand is de analyse van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2017 voor de masteropleiding Geneeskunde gepubliceerd. 34.9% van de studenten heeft deze enquête ingevuld: veel dank daarvoor! Hierin komt onder andere naar voren dat de studenten op het AMC tevreden zijn over de voorbereiding op de beroepsloopbaan en de inhoud van de opleiding, en dat we nog moeten werken aan de wetenschappelijke vaardigheden en de toetsing en beoordelingen. Met de uitslag van de NSE zullen wij samen met het opleidingsteam om de tafel gaan zitten om verbeteracties op te stellen. Deze zullen in de jaarplannen worden opgenomen en eind december naar de studenten gecommuniceerd worden. Wil je de volledige resultaten bekijken? Kijk op https://www.studiekeuze123.nl/nse.

World mental health day

10 oktober is het World Mental Health Day, een dag met als algemeen doel geestelijke gezondheidsproblemen onder de aandacht te brengen.

Aangezien de burn-out verschijnselen onder studenten toenemen is Mental Health een onderwerp waar we dit jaar hard mee aan de slag wil gaan. Dit doen we samen met de centrale studentenraad, die willen onder andere dat studentenpsychologen toegankelijker worden voor studenten.

Op World Mental Health Day willen we geestelijke gezondheid onder de aandacht brengen bij de studenten in het AMC. We zullen daarom op 10 oktober tijdens de lunchpauze op plein J staan met onder andere gratis thee en iets lekkers. Daarnaast zal “de Advieswinkel” aanwezig zijn. De Advieswinkel is een stichting waar iedereen gratis en anoniem terecht kan voor een vertrouwelijk gesprek met gevorderde psychologiestudenten.

Hippocrates studiefondsprijzen

Prijs van €2000,- voor medisch wetenschappelijk onderzoek door geneeskundestudenten. Meer informatie via m.h.haasnoot-phillippo@lumc.nl.

Agenda

10 oktober World mental health day

18 okt. 17:00 CZ-1 Jaarplanpresentatie SR

9,16,23 en 31okt Visserzaal Plenaire vergadering

 

Onze nieuwsbrief (pdf)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.