In de Facultaire Studentenraad van het AMC zitten 11 studenten. Hieronder stellen ze zich aan je voor!

Liesanne van Veen – Voorzitter, afgevaardige CSR

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Liesanne van Veen en ik zit op dit moment in mijn wachttijd voor de coschappen, dus ik heb eigenlijk een tussenjaar. Ik vind het ontzettend leuk om dit jaar voorzitter te mogen zijn van de Studentenraad. Als voorzitter houd ik overzicht over alles wat gaande is op onze faculteit, maar ook op de rest van de universiteit en andere universiteiten. Samen met de vicevoorzitter en secretaris zorg ik ervoor dat alle belangrijke zaken snel opgepakt worden. Elke maandag hebben we met de raad een plenaire vergadering die ik technisch voorzit. Daarnaast houd ik me met name bezig met de financiële dossiers, het dossier faciliteiten en het dossier informatievoorziening. Ik ben benieuwd naar de meningen en ideeën van alle studenten op de faculteit, zodat we deze weer kunnen doorspelen naar de verschillende organen in het AMC waar we als Studentenraad mee vergaderen. Ik ben vrijwel elke dag in de SR kamer te vinden, dus als je ergens tegenaan loopt, een vraagt hebt of juist een goed idee, kom dan vooral even langs!


Sanne Evers – Vicevoorzitter

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Sanne Evers, ik ben 22 jaar oud. Ik heb inmiddels bachelor Curius + afgerond en wacht nu op mijn coschappen. Als vicevoorzitter ben ik onderdeel van het dagelijks bestuur, samen houden wij ons bezig met het reilen en zeilen van de raad.  Daarnaast houd ik vooral overzicht van de grote projecten binnen de raad. Ook ben ik nauw betrokken bij dossiers als SR enquête, Epicurus en de commissie Medisch Informatiekunde.

Ik ben van mening dat de stem van de student beslissend kan zijn en dat we als studentenraad deze stem optimaal moeten benutten. Ik vind het belangrijk dat studenten ons weten te vinden en met vragen, tips, ideeën bij ons kunnen aankloppen. Mocht je vragen hebben, loop vooral even langs onze mooie kamer.


Maartje Serlé – Secretaris

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Maartje Serlé, en ik zit momenteel in mijn tweede jaar van de studie Geneeskunde. Daarnaast vervul ik de taak van Secretaris in het dagelijks bestuur van de Facultaire Studentenraad. Als Secretaris beantwoord ik de mail en plan ik alle afspraken van mijn mede-raadsleden. Daarnaast betekent onderdeel van het dagelijks bestuur zijn, samen met de voorzitter en vicevoorzitter, dat ik alle acute en urgente taken op me neem. Verder zal ik me inzetten voor de problemen die kunnen komen kijken bij het volgen van een tweede Bachelor, maar ook alles wat met ons nieuwe curriculum Epicurus en communicatie binnen de faculteit te maken heeft. Ik ben vaak in de SR kamer aanwezig, wanneer je vragen, ideeën of tips hebt kun je altijd langslopen, of een mailtje sturen!


Hanna Post – Voorzitter commissie bachelor, lid PR

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Hanna Post en ik zit dit jaar in de studentenraad als voorzitter van de commissie bachelor en lid PR. Ik ben klaar met de bachelor geneeskunde en studeer op dit moment filosofie. Ik vind het belangrijk dat er genoeg mogelijkheden zijn om je eigen keuzes te maken binnen het curriculum; bijvoorbeeld vakken volgen binnen een totaal ander vakgebied, zoals ik nu zelf doe, of naar het buitenland gaan. Hier zal ik me komend jaar voor inzetten, en ik zal me onder andere ook bezighouden met de OER. Dit is het onderwijs- en examenreglement, waar wij als Studentenraad elk jaar inspraak op hebben.


Manon Brakenhoff – Voorzitter commissie master

 

 

 

 

 

 

Ik ben Manon en zit in mijn derde jaar van de master geneeskunde. Met deze functie als masterlid van de Studentenraad zal ik dit jaar de coassistenten vertegenwoordigen. Mijn aandachtspunten zijn dit jaar de nieuwe master, de alliantie en lateralisering van de coschappen, internationalisering, mental health, studentenbegeleiding en de master enquête. Ik ga mij dit jaar inzetten om de plannen die gemaakt zijn voor deze aandachtspunten zo goed mogelijk worden uitgevoerd en worden geëvalueerd.


Ilse de Boer – Voorzitter commissie MI

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Ilse de Boer en momenteel zit ik in het 2e jaar van Medische Informatiekunde. Ik zal mij dit jaar voornamelijk bezig houden met zaken met betrekking tot Medische Informatiekunde. Ook ben ik verantwoordelijk voor het dossier faciliteiten. Zaken waar ik mij dit jaar onder andere voor ga inzetten zijn de SR enquête, de collegezaal verbouwing en de OER van MI. Daarnaast wil ik er dit jaar voor zorgen dat er een uitgebreidere mastervoorlichting voor MI studenten komt. Ik vind het belangrijk dat de wensen en meningen van MI studenten niet worden vergeten. Als je vragen hebt kom dan gerust even naar mij toe.


Daniëlle de Nobel – Lid-PR, afgevaardigde Co-raad

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Daniëlle de Nobel en als eerstejaars masterstudent zal ik de studentenraad vertegenwoordigen in de CoRaad. Ik zal mij komend jaar onder andere inzetten voor voldoende en kwalitatief goede begeleiding van coassistenten, zowel vooraf als tijdens de coschappen, zodat ze het maximale uit hun coschappen kunnen halen. Daarnaast ga ik mijn best doen om meer aandacht te krijgen voor informatie en begeleiding rondom de mogelijke vervolgstappen na het behalen van je master Geneeskunde. Naast masterzaken zal ik mij dit jaar ook bezig houden met onze begroting en samen met Hanna met de PR.


Johanna da Silva Voorham – Algemeen lid bachelor

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Johanna, ik ben 19 jaar en ik ben tweedejaars Geneeskunde studente hier op het AUMC-AMC. Als bachelorlid hou ik mij bezig met Epicurus, diversiteit binnen het onderwijs en Medische Informatiekunde. Ik vind het belangrijk dat studenten goed vertegenwoordigd worden als het aankomt op hun onderwijs en zal hier dan ook mijn best voor doen. Heb je vragen, opmerkingen of suggesties voor mij of de SR in het algemeen? Loop dan gerust langs, dan kunnen we samen kijken wat we voor je kunnen doen.


Stijn Tesser – Algemeen lid bachelor

 

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Stijn Tesser en ik ben dit jaar studentenraadslid vanuit de bachelor. Ik ben nog onderdeel van het Curius+ curriculum, ik moet alleen nog mijn thesis afmaken. Daarnaast houd ik van koken en leer ik Russisch in m’n vrije tijd. Ik houd me dit jaar bezig met de dossiers over mentale gezondheid en diversiteit op de faculteit. Als je zelf vragen of goede ideeën hebt over deze onderwerpen kan je, naast mailen natuurlijk,  mij altijd aanspreken, ik vind het top om input van je te horen hierover! Daarnaast kan je me altijd aanspreken over een jaar in de Studentenraad of het onderwijs in het algemeen.

 


Pepijn Bakker – Algemeen lid master, afgevaardigde IMS

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Pepijn Bakker, ik ben 24 jaar en momenteel zit ik in mijn tweede jaar van de master Geneeskunde. Dit jaar zal ik als master afgevaardigde zitting nemen in de Studentenraad.

De afgelopen jaren heb ik met veel plezier verschillende bestuurs- en medezeggenschap functies binnen het AMC vervuld. Zo heb ik in het MFAS bestuur gezeten en heb ik 3 jaar in de opleidingscommissie zitting gehad. Ik vind het interessant om mee te denken en bij te dragen aan de kwaliteit van onze opleiding.  Daarnaast ben ik ook student-assistent bij de medische biologie. In die hoedanigheid verzorg ik ook een deel van het anatomie onderwijs in de bachelor Geneeskunde.

Naast alle ontwikkelingen op onze faculteit zal ik mij in het bijzonder bezighouden met landelijke thema’s die spelen. Dit doe ik door naar alle IMS (interfacultair medisch studentenoverleg) vergaderingen te gaan om in contact te blijven met andere leden van de medezeggenschap in den lande.


Neeltje Rosenberg – Ambtelijk Secretaris

 

 

 

 

 

 

Als ambtelijk secretaris ben ik, Neeltje Rosenberg, vooral bezig met ondersteunende secretariële werkzaamheden voor de Studentenraad. Mijn belangrijkste taak is het notuleren van de wekelijkse plenaire vergadering met de raad en de overleggen met de opleidingsteams Geneeskunde en Medische Informatiekunde. Alhoewel ik geen stemrecht heb, ben ik wel getuige van de ontwikkelingen binnen het AUMC-AMC en de UvA. Hier leer ik veel van en het is ontzettend leuk om te zien wat we met de raad bereiken. Dit jaar combineer ik het werk als ambtelijk secretaris met werk als student-assistent voor de afdeling Anatomie en Embryologie, afgewisseld met mijn coschappen.