Geneeskunde AMC-UvA

Studentenraad

Iets voor jou?
Sample

Mental Health Day

Kom morgen (10-10-2017), met mental health day, naar plein J. Daar staan wij samen met de IFMSA met thee, cake en een psychologiestudent om aandacht te vragen voor de geestelijke gezondheid. We zijn er van 12:00-13:30. Zie ook onze flyer over burn-out.

Lees dit artikel
Sample

Nieuwsbrief oktober

Deze maand in onze nieuwsbrief (pdf):
-Onze jaarplanpresentatie
-De nationale studentenenquête master geneeskunde
-World mental health day
-Hippocrates studiefondsprijzen

Lees dit artikel
Sample

Vacature studentlid Epicurus Opleidingscommissie

 

Per september 2017 staat er een vacature voor een eerstejaars EPICURUS OC-studentlid open.

Heb jij hart voor onderwijs en wil je graag je stem laten horen over de kwaliteit van onderwijs van de opleiding Geneeskunde, meld je dan aan bij de Studentenraad.

De deadline voor aanmelding is 22 september 2017.

 

Lees dit artikel
Sample

Vacature bachelor student-lid Opleidingscommissie

Per 1 september 2017 ontstaat een vacature voor een bachelor OC-student-lid. Heb jij hart voor onderwijs en wil je graag je stem laten horen over de kwaliteit van onderwijs van de opleiding Medische informatiekunde, meld je dan aan bij de Studentenraad. De deadline voor aanmelding is 25 september 2017.

Lees dit artikel
Sample

Vacature: Master Studentadviseur voor de Examencommissie MI

Wil je jezelf ontplooien naast je studie door bestuurservaring op te doen? Heb jij altijd al de mening van studenten willen vertegenwoordigen? Hier is nu je kans:

Lees dit artikel
Sample

Interesse in een raadsjaar?

Wil je meer weten over een jaar in de Studentenraad? Lees hier meer over wat de Studentenraad doet!

Lees dit artikel
Sample

Vacatures vanaf 1 september!

Wil jij iets naast je studie doen? Vind je meedenken over onderwijs interessant? Wil je meer leren over hoe onderwijs in elkaar steekt en een netwerk opbouwen binnen het AMC? Dan zit er vast een functie voor jou bij!

Bekijk de vacatures met alle informatie op onze facebook en laat het ons gerust weten als je vragen hebt via FB of mail naar studentenraad@amc.uva.nl.

Lees dit artikel
Sample

Stel jij je verkiesbaar voor de SR?

Zoals je misschien hebt gehoord, zijn er in mei weer Studentenraadsverkiezingen. De Facultaire Studentenraad vertegenwoordigt alle studenten aan het AMC en zorgt ervoor dat het AMC een goede en prettige plek is om te studeren. Voor aankomend jaar zijn we op zoek naar enthousiaste mensen die zich graag naast hun studie willen inzetten voor hun medestudenten en zichzelf verder willen ontwikkelen.
Wil jij samenwerken met een gezellige groep en bestuurservaring opdoen? Zit jij vol goede ideeën? Wil jij iets doen naast je studie, ook om jezelf te onderscheiden? Lees dan snel verder voor meer informatie!
Lees dit artikel
Sample

Samenvatting Sinterklaasenquête-resultaten!

In december heeft de Studentenraad een grootschalige enquête uitgezet onder alle bachelorstudenten van Medische Informatiekunde en Geneeskunde. De Studentenraad heeft de resultaten samengevat en de belangrijkste punten eruit gepakt. Deze resultaten zijn inmiddels ook besproken met de opleidingsteams en de betrokkenen. Lees de samenvattingen hier!

Lees dit artikel
Sample

Ga jij in de raad volgend jaar?

Volgend collegejaar zijn er weer studenten nodig die zich willen inzetten voor het onderwijs en voor de belangen van studenten. In de Studentenraad nemen ieder jaar 7 bachelorstudenten en 3 coassistenten plaats. Wil jij je volgend jaar naast je studie verbreden? Leren onderhandelen en vergaderen? Trainingen krijgen en naar congressen gaan? Misschien is de SR wel iets voor jou!

Om te kijken of de SR wat voor jou is, organiseren we een informatiebijeenkomst. We zullen we vertellen wat de Studentenraad is, wat we precies doen en hoe je in de SR kan komen. Er zal genoeg ruimte zijn voor vragen. Dus denk vooral na over een raadsjaar en kom langs op de info-avond!

Ook organiseren we een open vergadering op maandag 29 februari van 18:30 tot 20:30 in lokaal J0-221. Dan kun je meemaken hoe een normale vergadering verloopt. Opgeven kan door te mailen naar studentenraad@amc.uva.nl, dan zorgen we dat er een vergaderpakketje voor je klaar ligt!

Hieronder vind je een informatiepakket over een jaar in de Studentenraad, de functies, verdiensten, werkzaamheden & de verkiezingen 2016.

 

 

Lees dit artikel
Sample

Resultaten Sinterklaas-enquête

In december deelden wij onder alle bachelorstudenten MI en Geneeskunde de jaarlijkse Sinterklaas-enquêtes uit! Als Studentenraad horen we graag wat alle studenten belangrijk vinden en wat hun mening is over actuele onderwerpen. De vragen gaan over de opleiding en de faciliteiten. De resultaten zijn te vinden onder het kopje Documenten.

Lees dit artikel
Sample

Beleidsplan Studentenraad 2015-2016

Met trots presenteren wij ons beleidsplan voor komend raadsjaar. Hierin presenteren we onze visie en speerpunten. We staan te trappelen om met alle punten aan de slag te gaan! Klik op ‘Lees dit artikel’ voor het beleidsplan.

 

Lees dit artikel
Sample

Studentleden gezocht planningsgroepen Nieuwe Bachelor Geneeskunde

Altijd al onderwijs willen ontwikkelen? Dat kan! De makers van de Nieuwe Bachelor Geneeskunde, die volgend collegejaar van start gaat, zijn op zoek naar studentleden voor in de planningsgroepen. Voor elk vak en onderwijsdeel van de nieuwe bachelor zijn planningsgroepen in het leven geroepen met daarin twee blokcoördinatoren, twee docenten, een onderwijskundige en een student. De belangrijkste taken van een planningsgroep zijn het ontwikkelen van concreet onderwijs en toetsen. 

Je wordt aangesteld voor een jaar en het gaat om circa 3-4 uur in de week. Voor een deel wordt deze tijd ingevuld door het bijwonen van vergaderingen en voor een deel voor het meelezen van stukken ed. Interesse? Mail naar naar: studentenraad@amc.uva.nl.  De Studentenraad hoopt op veel positieve reacties!

Voor de volgende planningsgroepen worden nog studenten gezocht:

Thema-blokken:

 • Ontwikkeling, voorplanting en veroudering (ontwikkeling van de mens, ingedeeld in drie levensfasen: kindertijd en adolescentie, volwassenheid en ouderdom)
 • Blok jaar 1
 • Blok jaar 2
 • Blok jaar 3
 • Waarnemen, denken en doen (ziektebeelden en vraagstukken van het perifeer en centraal zenuwstelsel, zintuigen en het bewegingsapparaat)
 • Blok jaar 1
 • Blok jaar 2
 • Blok jaar 3
 • Circulatie en milieu interieur (ziektebeelden en vraagstukken van de drie orgaansystemen, hart en vaatstelsel, longen en nieren)
 • Blok jaar 1
 • Blok jaar 2
 • Blok jaar 3
 • Regulatie en afweer (ziektebeelden en vraagstukken rondom de stofwisseling, hormonale regulatie en tractus digestivus alsook de thematiek rondom afweer en infectie)
 • 2 blokken in jaar 1
 • Blok jaar 2

Andere onderwijsvormen:

 

 • Intra- en extramurale stage (stage in het eerste semester van jaar 1 waarin voor het eerst direct contact met patiënten en patiëntenzorg in een klinische en paramedische setting is)
 • Meeloopstage (In het tweede studiejaar worden de studenten gekoppeld aan geneeskundestudenten van de master die in het tweede en derde jaar van hun coschappen zitten)
 • Inleidend blok keuzeonderwijs
 • Keuzeonderwijs
 • Bachelorthesis (doel: het wetenschappelijk verantwoord uitvoeren van een literatuuronderzoek binnen het medische domein en wordt afgesloten met een literatuuroverzicht in de vorm van een scriptie)

Meer informatie over de themablokken en onderwijsvormen kun je lezen in de Blauwdruk Nieuwe Bachelor Geneeskunde die te vinden is op intranet.

Meer informatie:

Taken planningsgroep:
 • Vertalen van eindtermen/ziektebeelden naar leerdoelen
 • Ontwikkelen van concreet onderwijs uitgaande van leerdoelen/ziektebeelden/eindtermen
 • Ontwikkelen van toetsen
 • Mee uitvoering geven aan onderwijs
 • Bij te dragen aan verbetering van het onderwijs n.a.v. evaluaties

Taken studentlid:

 • Mede-bewaken dat alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de bij het blok behorende eindtermen te kunnen behalen, in het blok aan de orde komen
 • Mede-bewaken dat tussen de verschillende onderdelen/onderwijsvormen van het blok logische verbanden blijven bestaan
 • Een oordeel vormen over de studeerbaarheid van het voorgestelde blok
 • Wordt in deze taken aangestuurd door en legt verantwoording af aan de coördinator

Functie-eisen studentlid:

 • Studeert Geneeskunde aan het AMC
 • Heeft inhoudelijk vergelijkbaar onderwijs in Curius+ succesvol afgerond
 • Belangstelling voor inhoudelijke en onderwijskundige aspecten van ontwikkeling van onderwijs
 • Voldoende beschikbare tijd
 • Communicatief vaardig

 

Lees dit artikel
Sample

Nieuw collegejaar, nieuwe SR!

We zijn alweer even van start met het nieuwe collegejaar en dat betekent dat er ook al even een nieuwe Studentenraad bezig is! Sinds 1 september hebben wij het stokje overgenomen van de Studentenraad met Onno Bauer als voorzitter. Komend jaar zullen wij ons inzetten voor het onderwijs op het AMC. Hiervoor hebben we verschillende commissies: de Master-, de Medische Informatiekunde-, en de Bachelorcommissie. Meer weten over de commissies en wie er allemaal in jouw SR zitten? Kijk onder de kopjes ‘Wie zijn wij?’ en ‘Wat doen wij?’. Op onze facebook zullen we regelmatig updates geven over belangrijke zaken die spelen op het AMC of de UvA, je kunt ons vinden onder: Facultaire Studentenraad Amc. Vragen kun je altijd stellen op facebook of loop langs in de SR-kamer in J0-108.1. Mailen mag natuurlijk ook, dat kan naar: studentenraad@amc.uva.nl

Lees dit artikel
Sample

Suggesties: tijdens/na je studie

 

Suggesties

Wil je ideeën opdoen voor een (wetenschappelijke) stage?  Ben je opzoek naar een bijbaantje? Of heb je last van de wachttijd voor de coschappen en wil je deze periode goed benutten? Hieronder heeft de Studentenraad een overzicht gemaakt van enkele suggesties die wij nuttig achten voor geneeskunde studenten. Mochten jullie zelf nog aanvullingen hebben, laat het ons dan weten!
E: studentenraad@amc.uva.nl
—————————————————————————————————–

USMLE
Als je arts bent in Nederland, kan je aan de slag in 27 europese landen. Wil je echter arts zijn in de Verenigde Staten, dan moet je een examen afleggen: die van de United States Medical Licensing Examination. Het bestaat uit drie toetsen, waarvan je de eerste twee in Nederland kan afleggen en voor de derde toets een tripje naar de V.S. moet maken. Een echte uitdaging. Mocht je je toekomst in de Verenigde Staten voor je zien, dan is dit een goede tijdsbesteding voor je wachttijd! Trek er wel een half jaar voor uit. Wanneer je wachttijd langer dan 3 maanden is, vergoed het AMC je USMLE. Meer informatie hierover is te vinden op Blackboard > studeren in het buitenland > geneeskunde > punt 6: USMLE Voor meer informatie:
www.usmle.org
www.ecfmg.org

 

Huisartsassistent
Je leert triage uitvoeren en prioriteiten leggen, werken in een zorgteam, communiceren met patienten. Maar ook prikken en wratten bevriezen! Het is natuurlijk erg leuk om in je wachttijd te werken in een huisartsenpraktijk om alvast wat ervaring op te doen. Je kan langere tijd invallen voor een zwangere assistente, of elke week weer ergens anders aan de slag. Twee adressen waar je terecht kan:
info@auxiliomed.nl
www.huisartsenhulp.nl

 

Summerschool
Omdat je toch eindeloze ‘vakantie’ hebt in je wachttijd kun je in de zomer ook je intelligentie op peil houden. Op internet heb je een eindeloos aanbod van Summerschools (en Winterschools), maar ook op Blackboard staan een paar mogelijkheden voor zomer 2013. Je hoeft hiervoor meestal niet ingeschreven te staan als student. Klik hier voor ons eigen overzicht van summerschools.

 

Training KNMG

Het KNMG loopbaanbureau biedt diverse workshops en trainingen. Hoe kom ik in aanmerking voor die felbegeerde opleidingsplaats? Hoe pak ik een carrièreswitch aan? Welke competentie kan, wil of moet ik verder ontwikkelen? Hoe blijf ik als ervaren professional fit en energiek in mijn werk? Maar ook welke specialisatie past het beste bij jou als persoon? Het KNMG loopbaanbureau helpt bij het maken van een bewuste keuze voor een eventuele vervolgopleiding. Klik hier voor meer informatie.

 

Studenten in de kliniek
De Studentenkliniek heeft als doel geneeskunde studenten via een (bij)baan ervaring op te laten doen in de dagelijkse praktijk van een ziekenhuis (en tegelijk nog geld te verdienen ook!). Voor meer informatie:
www.medischonderwijsinstituut.nl

 

Wetenschappelijke stage (binnen- & buitenland)
Rondom de wetenschappelijke stage in de wachttijd is een strenge regel dat de wachttijd minimaal 20 weken moet bedragen. Meer informatie hieromtrent is te vinden in een document op blackboard.

Via blackboard > AMC Algemeen > Informatie Master GNK (in de linkerkolom) > Besluit wetenschappelijke stage voorafgaand aan coschappen bij significante wachttijd

Er is natuurlijk ook de mogelijkheid om je wetenschappelijke stage in het buitenland te doen! Zeker bij langere wachttijd, heb je genoeg tijd en ruimte om deze overal ter wereld te regelen. Meer informatie hierover is te vinden via de volgende route:
Via blackboard > AMC Studeren in het buitenland > Geneeskunde > Geneeskunde studeren in het buitenland > 3. Wetenschappelijke stage

 

Who is who in research
Vind jij onderzoek toch wel heel erg interessant of wil je juist ontdekken of dit iets voor jou is? In dit geval kun je er voor kiezen om tijdens je wachttijd onderzoek te gaan doen op het gebied van interesse. Het AMC heeft hier iets heel handigs op bedacht namelijk Who is Who in Research. Mocht je al weten bij wie en op welk vakgebied jij onderzoek wil doen of heb je nog geen idee en wil je alle mogelijkheden even langsgaan dan is deze website ideaal voor jou. Hieronder vind je de directe link:
www.amc.nl/Who-is-Who-in-Research

 

Amerikaanse Internetcursus
Heb je altijd al een vak willen volgen aan de universiteit van Hong-Kong? Of aan Princeton University? Vanuit de toonaangevende Stanford University is een wereldwijd initiatief van gratis online onderwijs gestart. Via internet volg je college’s van een bevlogen en bekwame professor, waarna je de studiestof download en wekelijks vragen beantwoordt die middels peer review worden beoordeeld. Na afloop krijg je een leuk certificaat van succesvolle afronding. Je kunt geneeskunde vakken volgen, zoals “Health Care and the Affordable Care Act” over het Amerikaanse gezondheidssysteem, maar ook niet-geneeskunde vakken zijn goed vertegenwoordigd. Dé kans om je kennis over het Europese recht, Game Theory of Griekse mythen en legenden te pimpen. Er worden vakken met een duur van vier tot acht weken aangeboden. Kijk voor meer informatie of kosteloos aanmelden op www.coursera.org.

Lees dit artikel
Sample

Beleidsplan Facultaire Studentenraad Geneeskunde

Het beleidsplan van de facultaire studentenraad Geneeskunde 2013-2014

Lees dit artikel