Geneeskunde AMC-UvA

Studentenraad

Sample

Studentenraadsverkiezingen

Zoals jullie misschien al gemerkt hebben aan de drukte op Plein J, zijn deze week weer de verkiezingen voor de Studentenraad. Je kan stemmen voor de Facultaire Studentenraad (onze opvolgers), maar ook voor de Centrale Studentenraad (UvA breed beleid). In beide gevallen is het belangrijk om jouw stem te laten horen, zodat zij jouw mening met een zo groot mogelijk mandaat kunnen verkondigen.

Lees dit artikel
Sample

Opvolgers gezocht!

Het duurt nog even voordat ons jaar erop zit, maar wij zijn al druk bezig met de zoektocht naar onze opvolgers. Heb je altijd al willen praten en meebeslissen over het onderwijs op onze faculteit? Met een ambitieuze en gezellige groep je een heel jaar inzetten voor het onderwijs? Dan zijn wij opzoek naar jou. Mocht je nieuwsgierig zijn of vragen hebben, aarzel dan niet om ons te mailen (studentenraad@amc.uva.nl) of even langs te lopen bij onze kamer (J0.108-1).

 

 

Lees dit artikel
Sample

SR-week & communicatieschema

Vorige week stonden wij op plein J om te vertellen wat de Studentenraad nou precies doet en vooral om jullie ideeën te horen over het onderwijs op onze faculteit. Een van de thema’s die wij erg belangrijk vinden is communicatie. De Studentenraad heeft daarom een plan opgesteld met ideeën voor de verbetering van de communicatie van en naar studenten. Hierbij zit ook een handig stroomschema, waarmee je snel kan bepalen wie je moet benaderen met welk probleem en hoe. We hebben deze stroomschema’s op donderdag uitgedeeld en ze zijn ook te vinden op deze website: http://www.studentenraad.nl/geneeskunde/documenten/communicatieplan/

Lees dit artikel
Sample

Presentatie jaarplan 2018-2019

Op dinsdag 23 oktober hebben wij, de nieuwe studentenraad, onze plannen en doelen voor aankomend jaar gepresenteerd. Het volledige plan is uitgereikt aan Hans Romijn en de opleidingsdirecteuren Jan Hindrik Ravesloot en Monique Jaspers.

 

Lees dit artikel
Sample

UvA Health Week - 16 tot 20 april

Van 16 tot 20 april organiseert de UvA de health week. Tijdens deze week worden verschillende gratis activiteiten georganiseerd met als thema’s fysieke- en mentale gezondheid.

In de huidige maatschappij waar studenten constant druk voelen te presteren en waar studenten geregeld klachten van burn-out ervaren is het belangrijk dat er aandacht komt voor deze problemen. Deze week vormt dan ook een onderdeel van een grootschalig zorgplan met als doel het psychische welzijn van studenten en promovendi te verbeteren.

Kijk voor meer informatie en het programma op: www.uva.nl/healthweek

 

Lees dit artikel
Sample

Centrale Studenten Werkplek voor MI-studenten

Als MI-student heb je het volgende waarschijnlijk wel meegemaakt; je wilt na een lange dag naar huis, om daar even je practicum voor statistiek of medische beeldvorming af te maken in plaats van in muffe computerlokalen. Of je hebt precies in het weekend dat bestand nodig wat je op de AMC-computers hebt opgeslagen. Helaas, kosten die programma’s kosten en staan ze alleen op de AMC-computers ook zijn de bestanden niet op afstand op te halen.

Gelukkig heeft het AMC daar sinds kort een oplossing voor: de Centrale Studenten Werkplek (CSW). Met de CSW wordt het mogelijk om op een eigen PC of laptop applicaties te gebruiken die tot op heden uitsluitend op de StudentenPC’s in het AMC beschikbaar waren. Kijk voor meer informatie in je mail of onze facebook.

Lees dit artikel
Sample

Kwaliteitswaaier AMC

Wisten jullie dat het ook mogelijk is de kwaliteitswaaier van het AMC te downloaden als app? Je kunt de waaier vinden onder de naam ‘Waaier Kwaliteit en Veiligheid’. Door de app te downloaden, heb je de waaier altijd bij de hand. Super handig toch?!

Lees dit artikel
Sample

Kom 5 maart naar de plenaire vergadering

Ben je benieuwd naar wat er besproken wordt in de vergaderingen van de Studentenraad (SR)? Ben je geïnteresseerd in het doen van een raadsjaar, maar heb je nog niet zo’n goed beeld van de onderwerpen waar de Studentenraad zich mee bezig houdt? Kom dan aankomende maandag 5 maart naar de plenaire vergadering (PV) om een indruk te krijgen hoe een SR vergadering eraan toe gaat. We zullen deze vergadering uitleggen hoe de vergaderingen van de SR eruit zien, welke onderwerpen er zoal besproken worden, waar we over mogen beslissen als SR en hoe deze beslissingen gemaakt worden, ook zullen vertellen hoe wij ons voorbereiden op de vergaderingen. De vergadering begint om 19:00 in de Visserzaal (zaaltje dat vast zit aan Plein-J).

Lees dit artikel
Sample

Uitreiking student engagement-plan

Oud Studentenraad voorzitter, Jim Determeijer, heeft afgelopen jaar in samen werkingen met het Instituut Onderwijs en Opleiden een plan gemaakt voor innovatie van student engagement. Vandaag heeft hij zijn plan uitgereikt aan de decaan en de Studentenraad. In zijn plan reflecteert hij op de huidige status van student engagement in het AMC en geeft hij aan waar verbetering mogelijk is. Met het doel van een passieve, consumerende student een actieve, participerende student te maken.
Student engagement gaat over het betrekken en verantwoordelijk maken van studenten bij hun eigen opleiding bijvoorbeeld door studenten te laten participeren in het geven van onderwijs, innovatieve projecten te laten opstellen en activiteiten te laten organiseren voor omwonenden van de faculteit.

Lees dit artikel
Sample

StudentResearch

Heb je interesse om onderzoek te doen, maar weet je niet goed waar je terecht kunt? Dan is de website www.studentresearch.nl wellicht wat voor jou! Hierop staan oproepen van afdelingen aan studenten voor ondersteuning in in het onderzoek dat zij doen. Neem dus gerust een kijkje op de website en neem bij interesse contact op met de afdeling!

Lees dit artikel
Sample

Uitslag sinterklaasenquête bachelor Geneeskunde en bachelor Medische Informatiekunde

In december hebben jullie de sinterklaasenquête ingevuld en dat is niet voor niets. Inmiddels hebben we de resultaten van de enquête verwerkt tot cijfers en mooie grafieken. De komende weken zullen we de uitslagen van de verschillende enquête onderwerpen met jullie delen. Te beginnen met faciliteiten.

Lees dit artikel
Sample

VACATURE: Raadsassistent voor de Facultaire Studentenraad

Ben jij geïnteresseerd naar hoe de Faculteit der Geneeskunde bestuurlijk in elkaar steekt? Benieuwd naar wat studenten kunnen veranderen aan de Faculteit der Geneeskunde?  Heb jij affiniteit met de medezeggenschap, wil je invloed hebben op de besluitvorming binnen de faculteit en werk je graag samen met een team gemotiveerde studenten? Solliciteer dan voor de vacature van raadsassistent in de Facultaire Studentenraad (FSR).

(pdf)

Lees dit artikel
Sample

SR informatieavond en pubquiz!

Vind je dat het onderwijs wel wat verbetering kan gebruiken, maar weet je nog niet zo goed hoe? Waarschijnlijk is een jaar in de Facultaire Studentenraad wat voor jou! Kom 6 februari langs de Epsteinbar voor informatie over wat de studentenraad doet, de partijen waar je je voor kan aanmelden en natuurlijk een drankje. Ook kan je meedoen aan onze wereldberoemde pubquiz en kunnen we al je vragen beantwoorden!

Voor de hongerigen onder ons, of iedereen die niet alwéér een magnetronmaaltje van de AH2go wil halen bieden we ook de mogelijkheid om een pizza te bestellen! Neem hiervoor €5,- mee (contant!), dan kan je aan het begin van de avond aangeven welke pizza je wil.

Lees dit artikel
Sample

SR Tostiactie

Die kleffe broodjes pindakaas kan je 5 februari thuislaten, want de SR verzorgt je lunch! Kom rond lunchtijd gezellig langs Plein J voor een heerlijke, warme en vooral gratis tosti!

Lees dit artikel
Sample

Doet de collegezaal het niet? Bel sein 8157302

Het kan wel eens gebeuren dat er in de collegezaal opeens iets gebeurt waardoor het moeilijk wordt om college te volgen, zoals een pointer die niet meewerkt of een beamer die het niet doet. Het AMC heeft hier mensen voor in dienst om dit snel op te lossen. Hiervoor kun je het sein 8157302 bellen. Dit kun je doen vanaf een AMC toestel (bijvoorbeeld voor in de collegezaal). Nadat je dit sein gebeld hebt komt er zo snel mogelijk een medewerker om het op te lossen!

Lees dit artikel
Sample

Aanvullende regeling reiskostenvergoeding coassistenten

Zoals de coassistenten wellicht al in hun mail hebben gelezen, is er sinds december een aanvullende reiskostenvergoeding voor coassistenten die veel meer reiskosten hebben gemaakt dan dat ze vergoed krijgen. Dit is iets waar we als Studentenraad lang mee bezig zijn geweest en we zijn erg blij dat het nu eindelijk rond is! Op de A-Z-lijst onder “Procedures en spelregels coschappen” vind je uitgebreide uitleg over hoe je aanspraak kan maken op deze extra vergoeding.

Lees dit artikel
Sample

Vacature: Studentassessor voor de Opleidingsdirecteur Bachelor MI

Ben jij geïnteresseerd in de organisatie van het MI-onderwijs van het AMC? Wil je mee beslissen over het te maken beleid van de opleiding Medische Informatiekunde? Dan is de assessorfunctie wellicht iets voor jou!

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Mail dan uiterlijk 8 januari 2018 je CV en motivatie naar studentenraad@amc.uva.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 15 januari 2018.

Voor meer informatie over de functie kun je:

 • langslopen bij de Studentenraad;
 • of mailen naar studentenraad@amc.uva.nl.
Lees dit artikel
Sample

UvA-carrièresite

Heb jij de nieuwe carrièresite al gezien? Bekijk het overzicht met tips over sollicitaties, cv’s, masterkeuze etc. Er staat ook informatie over persoonlijk advies en trainingen die de universiteit aan studenten en verse alumni biedt.

Nederlandse site

English language career-site

Lees dit artikel
Sample

Academic writing course

Heb jij het gevoel dat Engels schrijven niet je sterkste punt is en je beter voorbereid wilt zijn voor je scriptie of wetenschappelijke stage? Kortom wil jij je schrijfvaardigheid in het academisch Engels verbeteren? De UvA biedt voor alle UvA studenten een gratis online Academic Writing Course aan. In deze cursus van 8 weken zal je aan de hand van e-learnings en online opdrachten leren hoe je een academische tekst schrijft en kort de grammatica herhalen. In totaal schrijf je 5 verschillende teksten (eigen scriptie-onderwerp is mogelijk), waarop je persoonlijke feedback van een docent en 2 andere studenten krijgt.  De inschrijving voor het volgende blok is nu open tot 19 december.

Zie studiegids UvA: online academic writing course

Lees dit artikel
Sample

Vacature Studentassessor Master Geneeskunde

Ben jij geïnteresseerd in de organisatie van het geneeskundeonderwijs van het AMC? Wil je mee beslissen over het te maken beleid van de opleiding Geneeskunde? Dan is de assessorfunctie wellicht iets voor jou!

Lees dit artikel
Sample

Symposium "CV building maar dan anders"

Het doel van het symposium is om de CV-druk die studenten voelen te verminderen. Je zal misschien denken, “druk”? Ja, veel studenten hebben het idee dat ze vanaf het begin van hun studie bezig moeten zijn met allerlei dingen die goed op hun CV staan. We willen hoge cijfers, extra baantjes in het ziekenhuis, alvast onderzoek doen, noem maar op. Hierbij helpt het ook niet dat het in onze omgeving lijkt of anderen wel alles voor elkaar krijgen, telkens met hun CV in hun achterhoofd. Deze druk is niet gezond en bovendien ook niet nodig.

In het symposium komen in twee uur tijd sprekers met verschillende achtergronden aan het woord. Zij zullen allemaal hun eigen kijk geven op dit onderwerp. Want hoe ga je nou eigenlijk om met CV building en hoe zorg je dat je tijdens je studie ook tijd neemt om te genieten en te ontspannen? Dit is je kans om brandende vragen te stellen en om buiten vage termen als “vitaliteit” en “energiebronnen” om, erachter te komen wat jou helpt om een fijne studententijd te hebben.

Meer informatie over de sprekers kan je terugvinden op de Facebookpagina van dit event: https://www.facebook.com/events/1386427094799778/

Geïnteresseerd? Kom naar het symposium “CV building maar dan anders” op 6 december om 18.00u in collegezaal 4 in het AMC.

Mocht je nog twijfelen: na afloop is er gratis pizza!

LET OP: Je moet je via deze link inschrijven: https://form.jotformeu.com/ECorazolla/cvbuildingmaardananders.

Anders is er geen pizza voor jou!

Lees dit artikel
Sample

Nieuwsbrief november 2017

Deze maand in onze nieuwsbrief (pdf):
-Farmacologietoets master geneeskunde
-Internet op het AMC
-English writing in de bachelor
-Nationale studentenenquête bachelor geneeskunde

Lees dit artikel
Sample

Sollicitatie voor het eerste Interfacultair Medisch Studentenoverleg bestuur

Altijd al bestuurservaring op willen doen? Dit is je kans!

De sollicitatie voor het eerste Interfacultair Medisch Studentenoverleg (IMS) bestuur is geopend.

Solliciteren voor het IMS bestuur kan tot en met 5 november 2017. Zie onderstaande flyer of www.lmso.nl of www.loca.nu voor meer informatie.

Lees dit artikel
Sample

Mental Health Day

Kom morgen (10-10-2017), met mental health day, naar plein J. Daar staan wij samen met de IFMSA met thee, cake en een psychologiestudent om aandacht te vragen voor de geestelijke gezondheid. We zijn er van 12:00-13:30. Zie ook onze flyer over burn-out.

Lees dit artikel
Sample

Nieuwsbrief oktober

Deze maand in onze nieuwsbrief (pdf):
-Onze jaarplanpresentatie
-De nationale studentenenquête master geneeskunde
-World mental health day
-Hippocrates studiefondsprijzen

Lees dit artikel
Sample

Vacature studentlid Epicurus Opleidingscommissie

 

Per september 2017 staat er een vacature voor een eerstejaars EPICURUS OC-studentlid open.

Heb jij hart voor onderwijs en wil je graag je stem laten horen over de kwaliteit van onderwijs van de opleiding Geneeskunde, meld je dan aan bij de Studentenraad.

De deadline voor aanmelding is 22 september 2017.

 

Lees dit artikel
Sample

Vacature bachelor student-lid Opleidingscommissie

Per 1 september 2017 ontstaat een vacature voor een bachelor OC-student-lid. Heb jij hart voor onderwijs en wil je graag je stem laten horen over de kwaliteit van onderwijs van de opleiding Medische informatiekunde, meld je dan aan bij de Studentenraad. De deadline voor aanmelding is 25 september 2017.

Lees dit artikel
Sample

Vacature: Master Studentadviseur voor de Examencommissie MI

Wil je jezelf ontplooien naast je studie door bestuurservaring op te doen? Heb jij altijd al de mening van studenten willen vertegenwoordigen? Hier is nu je kans:

Lees dit artikel
Sample

Interesse in een raadsjaar?

Wil je meer weten over een jaar in de Studentenraad? Lees hier meer over wat de Studentenraad doet!

Lees dit artikel
Sample

Vacatures vanaf 1 september!

Wil jij iets naast je studie doen? Vind je meedenken over onderwijs interessant? Wil je meer leren over hoe onderwijs in elkaar steekt en een netwerk opbouwen binnen het AMC? Dan zit er vast een functie voor jou bij!

Bekijk de vacatures met alle informatie op onze facebook en laat het ons gerust weten als je vragen hebt via FB of mail naar studentenraad@amc.uva.nl.

Lees dit artikel
Sample

Stel jij je verkiesbaar voor de SR?

Zoals je misschien hebt gehoord, zijn er in mei weer Studentenraadsverkiezingen. De Facultaire Studentenraad vertegenwoordigt alle studenten aan het AMC en zorgt ervoor dat het AMC een goede en prettige plek is om te studeren. Voor aankomend jaar zijn we op zoek naar enthousiaste mensen die zich graag naast hun studie willen inzetten voor hun medestudenten en zichzelf verder willen ontwikkelen.
Wil jij samenwerken met een gezellige groep en bestuurservaring opdoen? Zit jij vol goede ideeën? Wil jij iets doen naast je studie, ook om jezelf te onderscheiden? Lees dan snel verder voor meer informatie!
Lees dit artikel
Sample

Samenvatting Sinterklaasenquête-resultaten!

In december heeft de Studentenraad een grootschalige enquête uitgezet onder alle bachelorstudenten van Medische Informatiekunde en Geneeskunde. De Studentenraad heeft de resultaten samengevat en de belangrijkste punten eruit gepakt. Deze resultaten zijn inmiddels ook besproken met de opleidingsteams en de betrokkenen. Lees de samenvattingen hier!

Lees dit artikel
Sample

Ga jij in de raad volgend jaar?

Volgend collegejaar zijn er weer studenten nodig die zich willen inzetten voor het onderwijs en voor de belangen van studenten. In de Studentenraad nemen ieder jaar 7 bachelorstudenten en 3 coassistenten plaats. Wil jij je volgend jaar naast je studie verbreden? Leren onderhandelen en vergaderen? Trainingen krijgen en naar congressen gaan? Misschien is de SR wel iets voor jou!

Om te kijken of de SR wat voor jou is, organiseren we een informatiebijeenkomst. We zullen we vertellen wat de Studentenraad is, wat we precies doen en hoe je in de SR kan komen. Er zal genoeg ruimte zijn voor vragen. Dus denk vooral na over een raadsjaar en kom langs op de info-avond!

Ook organiseren we een open vergadering op maandag 29 februari van 18:30 tot 20:30 in lokaal J0-221. Dan kun je meemaken hoe een normale vergadering verloopt. Opgeven kan door te mailen naar studentenraad@amc.uva.nl, dan zorgen we dat er een vergaderpakketje voor je klaar ligt!

Hieronder vind je een informatiepakket over een jaar in de Studentenraad, de functies, verdiensten, werkzaamheden & de verkiezingen 2016.

 

 

Lees dit artikel
Sample

Resultaten Sinterklaas-enquête

In december deelden wij onder alle bachelorstudenten MI en Geneeskunde de jaarlijkse Sinterklaas-enquêtes uit! Als Studentenraad horen we graag wat alle studenten belangrijk vinden en wat hun mening is over actuele onderwerpen. De vragen gaan over de opleiding en de faciliteiten. De resultaten zijn te vinden onder het kopje Documenten.

Lees dit artikel
Sample

Beleidsplan Studentenraad 2015-2016

Met trots presenteren wij ons beleidsplan voor komend raadsjaar. Hierin presenteren we onze visie en speerpunten. We staan te trappelen om met alle punten aan de slag te gaan! Klik op ‘Lees dit artikel’ voor het beleidsplan.

 

Lees dit artikel
Sample

Studentleden gezocht planningsgroepen Nieuwe Bachelor Geneeskunde

Altijd al onderwijs willen ontwikkelen? Dat kan! De makers van de Nieuwe Bachelor Geneeskunde, die volgend collegejaar van start gaat, zijn op zoek naar studentleden voor in de planningsgroepen. Voor elk vak en onderwijsdeel van de nieuwe bachelor zijn planningsgroepen in het leven geroepen met daarin twee blokcoördinatoren, twee docenten, een onderwijskundige en een student. De belangrijkste taken van een planningsgroep zijn het ontwikkelen van concreet onderwijs en toetsen. 

Je wordt aangesteld voor een jaar en het gaat om circa 3-4 uur in de week. Voor een deel wordt deze tijd ingevuld door het bijwonen van vergaderingen en voor een deel voor het meelezen van stukken ed. Interesse? Mail naar naar: studentenraad@amc.uva.nl.  De Studentenraad hoopt op veel positieve reacties!

Voor de volgende planningsgroepen worden nog studenten gezocht:

Thema-blokken:

 • Ontwikkeling, voorplanting en veroudering (ontwikkeling van de mens, ingedeeld in drie levensfasen: kindertijd en adolescentie, volwassenheid en ouderdom)
 • Blok jaar 1
 • Blok jaar 2
 • Blok jaar 3
 • Waarnemen, denken en doen (ziektebeelden en vraagstukken van het perifeer en centraal zenuwstelsel, zintuigen en het bewegingsapparaat)
 • Blok jaar 1
 • Blok jaar 2
 • Blok jaar 3
 • Circulatie en milieu interieur (ziektebeelden en vraagstukken van de drie orgaansystemen, hart en vaatstelsel, longen en nieren)
 • Blok jaar 1
 • Blok jaar 2
 • Blok jaar 3
 • Regulatie en afweer (ziektebeelden en vraagstukken rondom de stofwisseling, hormonale regulatie en tractus digestivus alsook de thematiek rondom afweer en infectie)
 • 2 blokken in jaar 1
 • Blok jaar 2

Andere onderwijsvormen:

 

 • Intra- en extramurale stage (stage in het eerste semester van jaar 1 waarin voor het eerst direct contact met patiënten en patiëntenzorg in een klinische en paramedische setting is)
 • Meeloopstage (In het tweede studiejaar worden de studenten gekoppeld aan geneeskundestudenten van de master die in het tweede en derde jaar van hun coschappen zitten)
 • Inleidend blok keuzeonderwijs
 • Keuzeonderwijs
 • Bachelorthesis (doel: het wetenschappelijk verantwoord uitvoeren van een literatuuronderzoek binnen het medische domein en wordt afgesloten met een literatuuroverzicht in de vorm van een scriptie)

Meer informatie over de themablokken en onderwijsvormen kun je lezen in de Blauwdruk Nieuwe Bachelor Geneeskunde die te vinden is op intranet.

Meer informatie:

Taken planningsgroep:
 • Vertalen van eindtermen/ziektebeelden naar leerdoelen
 • Ontwikkelen van concreet onderwijs uitgaande van leerdoelen/ziektebeelden/eindtermen
 • Ontwikkelen van toetsen
 • Mee uitvoering geven aan onderwijs
 • Bij te dragen aan verbetering van het onderwijs n.a.v. evaluaties

Taken studentlid:

 • Mede-bewaken dat alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de bij het blok behorende eindtermen te kunnen behalen, in het blok aan de orde komen
 • Mede-bewaken dat tussen de verschillende onderdelen/onderwijsvormen van het blok logische verbanden blijven bestaan
 • Een oordeel vormen over de studeerbaarheid van het voorgestelde blok
 • Wordt in deze taken aangestuurd door en legt verantwoording af aan de coördinator

Functie-eisen studentlid:

 • Studeert Geneeskunde aan het AMC
 • Heeft inhoudelijk vergelijkbaar onderwijs in Curius+ succesvol afgerond
 • Belangstelling voor inhoudelijke en onderwijskundige aspecten van ontwikkeling van onderwijs
 • Voldoende beschikbare tijd
 • Communicatief vaardig

 

Lees dit artikel
Sample

Nieuw collegejaar, nieuwe SR!

We zijn alweer even van start met het nieuwe collegejaar en dat betekent dat er ook al even een nieuwe Studentenraad bezig is! Sinds 1 september hebben wij het stokje overgenomen van de Studentenraad met Onno Bauer als voorzitter. Komend jaar zullen wij ons inzetten voor het onderwijs op het AMC. Hiervoor hebben we verschillende commissies: de Master-, de Medische Informatiekunde-, en de Bachelorcommissie. Meer weten over de commissies en wie er allemaal in jouw SR zitten? Kijk onder de kopjes ‘Wie zijn wij?’ en ‘Wat doen wij?’. Op onze facebook zullen we regelmatig updates geven over belangrijke zaken die spelen op het AMC of de UvA, je kunt ons vinden onder: Facultaire Studentenraad Amc. Vragen kun je altijd stellen op facebook of loop langs in de SR-kamer in J0-108.1. Mailen mag natuurlijk ook, dat kan naar: studentenraad@amc.uva.nl

Lees dit artikel
Sample

Suggesties: tijdens/na je studie

 

Suggesties

Wil je ideeën opdoen voor een (wetenschappelijke) stage?  Ben je opzoek naar een bijbaantje? Of heb je last van de wachttijd voor de coschappen en wil je deze periode goed benutten? Hieronder heeft de Studentenraad een overzicht gemaakt van enkele suggesties die wij nuttig achten voor geneeskunde studenten. Mochten jullie zelf nog aanvullingen hebben, laat het ons dan weten!
E: studentenraad@amc.uva.nl
—————————————————————————————————–

USMLE
Als je arts bent in Nederland, kan je aan de slag in 27 europese landen. Wil je echter arts zijn in de Verenigde Staten, dan moet je een examen afleggen: die van de United States Medical Licensing Examination. Het bestaat uit drie toetsen, waarvan je de eerste twee in Nederland kan afleggen en voor de derde toets een tripje naar de V.S. moet maken. Een echte uitdaging. Mocht je je toekomst in de Verenigde Staten voor je zien, dan is dit een goede tijdsbesteding voor je wachttijd! Trek er wel een half jaar voor uit. Wanneer je wachttijd langer dan 3 maanden is, vergoed het AMC je USMLE. Meer informatie hierover is te vinden op Blackboard > studeren in het buitenland > geneeskunde > punt 6: USMLE Voor meer informatie:
www.usmle.org
www.ecfmg.org

 

Huisartsassistent
Je leert triage uitvoeren en prioriteiten leggen, werken in een zorgteam, communiceren met patienten. Maar ook prikken en wratten bevriezen! Het is natuurlijk erg leuk om in je wachttijd te werken in een huisartsenpraktijk om alvast wat ervaring op te doen. Je kan langere tijd invallen voor een zwangere assistente, of elke week weer ergens anders aan de slag. Twee adressen waar je terecht kan:
info@auxiliomed.nl
www.huisartsenhulp.nl

 

Summerschool
Omdat je toch eindeloze ‘vakantie’ hebt in je wachttijd kun je in de zomer ook je intelligentie op peil houden. Op internet heb je een eindeloos aanbod van Summerschools (en Winterschools), maar ook op Blackboard staan een paar mogelijkheden voor zomer 2013. Je hoeft hiervoor meestal niet ingeschreven te staan als student. Klik hier voor ons eigen overzicht van summerschools.

 

Training KNMG

Het KNMG loopbaanbureau biedt diverse workshops en trainingen. Hoe kom ik in aanmerking voor die felbegeerde opleidingsplaats? Hoe pak ik een carrièreswitch aan? Welke competentie kan, wil of moet ik verder ontwikkelen? Hoe blijf ik als ervaren professional fit en energiek in mijn werk? Maar ook welke specialisatie past het beste bij jou als persoon? Het KNMG loopbaanbureau helpt bij het maken van een bewuste keuze voor een eventuele vervolgopleiding. Klik hier voor meer informatie.

 

Studenten in de kliniek
De Studentenkliniek heeft als doel geneeskunde studenten via een (bij)baan ervaring op te laten doen in de dagelijkse praktijk van een ziekenhuis (en tegelijk nog geld te verdienen ook!). Voor meer informatie:
www.medischonderwijsinstituut.nl

 

Wetenschappelijke stage (binnen- & buitenland)
Rondom de wetenschappelijke stage in de wachttijd is een strenge regel dat de wachttijd minimaal 20 weken moet bedragen. Meer informatie hieromtrent is te vinden in een document op blackboard.

Via blackboard > AMC Algemeen > Informatie Master GNK (in de linkerkolom) > Besluit wetenschappelijke stage voorafgaand aan coschappen bij significante wachttijd

Er is natuurlijk ook de mogelijkheid om je wetenschappelijke stage in het buitenland te doen! Zeker bij langere wachttijd, heb je genoeg tijd en ruimte om deze overal ter wereld te regelen. Meer informatie hierover is te vinden via de volgende route:
Via blackboard > AMC Studeren in het buitenland > Geneeskunde > Geneeskunde studeren in het buitenland > 3. Wetenschappelijke stage

 

Who is who in research
Vind jij onderzoek toch wel heel erg interessant of wil je juist ontdekken of dit iets voor jou is? In dit geval kun je er voor kiezen om tijdens je wachttijd onderzoek te gaan doen op het gebied van interesse. Het AMC heeft hier iets heel handigs op bedacht namelijk Who is Who in Research. Mocht je al weten bij wie en op welk vakgebied jij onderzoek wil doen of heb je nog geen idee en wil je alle mogelijkheden even langsgaan dan is deze website ideaal voor jou. Hieronder vind je de directe link:
www.amc.nl/Who-is-Who-in-Research

 

Amerikaanse Internetcursus
Heb je altijd al een vak willen volgen aan de universiteit van Hong-Kong? Of aan Princeton University? Vanuit de toonaangevende Stanford University is een wereldwijd initiatief van gratis online onderwijs gestart. Via internet volg je college’s van een bevlogen en bekwame professor, waarna je de studiestof download en wekelijks vragen beantwoordt die middels peer review worden beoordeeld. Na afloop krijg je een leuk certificaat van succesvolle afronding. Je kunt geneeskunde vakken volgen, zoals “Health Care and the Affordable Care Act” over het Amerikaanse gezondheidssysteem, maar ook niet-geneeskunde vakken zijn goed vertegenwoordigd. Dé kans om je kennis over het Europese recht, Game Theory of Griekse mythen en legenden te pimpen. Er worden vakken met een duur van vier tot acht weken aangeboden. Kijk voor meer informatie of kosteloos aanmelden op www.coursera.org.

Lees dit artikel
Sample

Beleidsplan Facultaire Studentenraad Geneeskunde

Het beleidsplan van de facultaire studentenraad Geneeskunde 2013-2014

Lees dit artikel